03. januar Matti Røssland i Rosehagen

Vi fyrer løs 2020 med en helaften i Rosehagen.
Etter konserten blir det god musikk ved DJ. Ronny Bøe.
Dørene åpnes kl. 19.00 .
Dette er vel en flott julegave til den som har al,t eller en fin anledning til å samle vennegjengen før alle fortsetter til sitt etter juleferien.
Pris kr. 260,- eks. gebyr Goticket.
Billetter i Døra kr. 290,-

PRESSESKRIV:
Det er deilig når man lar håndlaga musikk være håndlaga musikk, når man lar rock være rock, godpop være godpop og lar lyriske viser være pur poesi. Og etter 30 år, fire album, en «best of plate», en bønsj med singler, priser og utmerkelser har Matti Røssland sneket seg inn i manges hjerter. «Stjålen båt», «Tøffe tider», «Lyseblå hagestolar», «Sånn livet er», «Fra vett og forstand», «La meg få drømma», «Søster Cecilie» og resten av gjengen. Matti har nok sanger til å fylle en hel konsert med vakre viser, popperler og radiohits. Og ikke minst så har tekstene har en sjelden nærhet, varme og underfundighet som gjør at de holder seg like godt uansett årstall og utgivelse.

-De liker seg best om natten… Da samler de seg sammen og lager et lurveleven uten like, smiler Matti og forteller om tekstlinjer og melodier som presser seg på og forlanger å bli tatt på alvor. -Noen sanger har dessverre den uvanen å dukke opp når en minst aner det og absolutt ikke trenger mer trøbbel. Noen glade, noen triste og noen bare uten andre å gå til.

Vi fikk klare meldinger allerede på debutplaten «Før hanen galer» (Norsk Plateproduksjon/1989). I strofer, tekstlinjer og anslag fortalte den unge vestlandspoeten at han var kommet for å bli. Lengtende, ironisk og resignert, slik unge romantikere til alle tider har vært. Albumet fikk varm velkomst og unggutten fra Husnes med kassegitar og iørefallende melodier var godt stoff i alle medier. «La meg få drømma» gikk rett inn på VG-lista, «Vestland, du festland» ble gjenganger på vorspiel over hele Vestlandet og Matti debuterte foran kongefamilien og 20 000 speidere på Skaugum. Resten er historie.

At han har en fin penn er da heller ingen hemmelighet. Matti Røssland er viden kjent i Norges musikkretser for sine tekster og melodier, og har alltid fikset kunsten å snekre melankolske gladlåter i beste New Jersey-tradisjon. På sin egen måte. På sin egen dialekt. Vi har ikke for vane å ty til et så høytidelig begrep som «kunstner» men det er faktisk nettopp det Matti er. Spesiell, sterk og sjarmerende. Romantisk, rotløs og rådvill. Matti har levd som de fleste av oss men har samlet på inntrykkene, følelsene, nederlagene og seirene.

Medvirkende musikere:
Reinhardt Toresen, (kor) og Jørgen Skeie Jr. (keys).

ALBUM DISKOGRAFI:
Før hanen galer (1989 / Norsk Plateproduksjon)
Tøffe tider (1992 / Norsk Plateproduksjon)
Neon Junkies (1996 / SONY BMG)
Vilden sky (WAM / 2003)
Samleplata (WAM / 2004)
Nytt album kommer høsten 2019.

Bestill billetter
Sonja Hargautseptember 8, 2019